Goedkoop en gratis parkeren in Maastricht

juni 27, 2022

Waar kun je gratis je auto parkeren in Maastricht? Of ben je op zoek naar een voordelige parkeerplaats in Maastricht? Naast het verhuren van auto’s vinden wij het ook handig om aan te geven waar je goedkoop je auto kwijt kan in de regio. In Maastricht moet je bijna overal betalen voor een parkeerplaats. Daarnaast zijn er een hoop parkeerplekken voor vergunninghouders. Er hangen in Maastricht verschillende matrixborden om aan te geven welke parkeerplaatsen vol zijn en welke nog niet. In deze blog lees je meer over de mogelijkheden van (gratis) parkeren in Maastricht.

Op straat parkeren

Je auto op straat parkeren kost in Maastricht € 2,90 per uur in het centrum en € 1,50 per uur in de randgebieden van de stad. De Heerderweg is zo’n straat aan de rand van het centrum. Daar ligt ook onze vestiging Adrem Maastricht. Vanaf de rand is het ongeveer 7 tot 10 minuten lopen tot het centrum. Let op! Wil je wel in het centrum parkeren, dan geldt er een maximale parkeertijd van 1-4 uur. In de randgebieden kun je de auto een stuk langer kwijt. Daar betaal je nog geen 7 euro voor een hele dag parkeren.

Parkeerterreinen

De Park+Ride en de Park+Walk-terreinen zijn de goedkoopste oplossing om je auto kwijt te kunnen. Deze terreinen zijn bedoeld om reizen met het openbaar vervoer te stimuleren. Voor mensen die een lange reis moeten afleggen, is het makkelijker om dichtbij het station te komen met de auto zonder dat dit te veel kost. Hier kun je de auto dus vrij goedkoop of zelfs gratis kwijt. Het centrum is dan ongeveer 10-12 minuten lopen. Je moet er dus wel iets voor over hebben. Op het P+R Maastricht Noord terrein aan de Hoekerweg parkeer je tot op heden nog gratis. Daarnaast kun je voor 2,15 p.p. of 5.14 euro voor een groepsretour, de pendelbus nemen naar het centrum van Maastricht. P+W-terreinen (Park en walk) zijn dicht bij het Stadspark, de Noorderbrug, de Cabergerweg en de Kennedybrug. Elk P+W terrein heeft zijn eigen uur- en dagtarieven. Op het P+W terrein bij de Noorderbrug kun je dan wel weer 90 minuten gratis parkeren.

Parkeren in de parkeergarages

Als je liever je auto in een parkeergarage zet, kun je de auto kwijt in een van de vele Q-park parkeergarages die je in en rondom Maastricht overal kunt vinden. Je kunt je auto daar de hele dag laten staan. Er is wel een prijsverschil tussen de parkeergarage in het hart van Maastricht onder het Vrijthof en de andere parkeergarages. Onder het Vrijthof betaal je 3,53 met een maximum dat kan oplopen tot 35 euro. In de andere parkeergarages betaal je ongeveer net zoveel als de tarieven voor het parkeren op straat. Met parkeren op het terrein van het Sphinx-cours en in de parkeergarages: Plein 1992, De Griend en de Colonel, betaal je een goedkoper uurtarief. Je kunt hier dus relatief goedkoop parkeren. Je betaalt ongeveer 13 euro om de hele dag je auto kwijt te kunnen met een uurtarief van 2,22 euro.

Is het mogelijk om gratis te parkeren in Maastricht?

Is het mogelijk om gratis in Maastricht centrum op een legale manier je auto te parkeren? In principe niet. Als je bereid bent om iets verder te lopen dan 10 minuten, zijn er natuurlijk wél mogelijkheden om je auto gratis te kunnen parkeren. Als je het P+W-terrein aan de Cabergerweg verlaat, kom je uit op de Lage Frontweg, waar je gratis kunt parkeren in Maastricht. Daarna kun je via de Capucijnenstraat relatief snel het Vrijthof bereiken. Je bent dus snel in het centrum! Laat echter geen waardevolle spullen achter als je besluit je auto hier neer te zetten. Er ligt wel eens glas op straat wat impliceert dat er wel eens een autoraampje sneuvelt. Halverwege De Meerssenerweg, ongeveer ter hoogte van Mosa Maastricht, houdt het randgebied op. In de aangrenzende woonbuurt kun je gratis parkeren. Het is vanaf hier een kwartiertje lopen naar het centrum. Nog één van onze ‘geheime’ gratis parkeerlocaties: een van de zijstraatjes van de Koning Clovisstraat (zijstraat Scharnerweg), zoals de Amalbergastraat. In deze woonbuurt kun je gratis parkeren in Maastricht en is het iets meer dan een kwartier lopen naar het centraal station. Wat wil je nog meer?

Hopelijk heb je iets gehad aan deze parkeertips en hebben wij parkeren in Maastricht iets makkelijker voor je gemaakt!

Made with 
by Web Wings